Please add sliding bar widget here...
 
Bel ons: 024 324 91 33

Driehuizerweg 281 (Schelpenhuisje)

Vastgoed
€600.000/k.k.
163 m² Parkeergelegenheid:

UNIEK IN NIJMEGEN
Verborgen tussen het groen op een zeer bijzondere locatie in het park Brakkenstein is het rijksmonumentale ” Schelpenhuisje” gelegen. De unieke vrijstaande woning heeft haar naam te danken aan de met schelpen versierde gevels.
De woning bestaat uit twee tegen elkaar gebouwde onderdelen: rechts een kapel met neogotische stijlinvloeden vermoedelijk ca.1865 gebouwd. De twee bouwvolumes zijn met hun lange zijden tegen elkaar geplaatst, waarbij de voorgevels verspringen, maar de achtergevels in één lijn liggen. Beide bouwvolumes hebben één bouwlaag en een zolderverdieping.
De woning is in 1928 door het ingenieurs en architecten bureau Schaap uit Arnhem verbouwd tot kinderspeelhuis. Hierbij werden de twee onderdelen inwendig met elkaar verbonden door een gang, die dwars door de voormalige kapel heen loopt.
De woning is gebouwd op een perceel van ca. 520m² met een oprit, schuur en een rondom gelegen tuin. De woning dient gerenoveerd te worden.

U bereikt de woning middels het monumentale toegangshek aan de Driehuizerweg. De statige oprit biedt tevens toegang tot park Brakkenstein. Wonen in een prachtige bosrijke en groene omgeving met veel privacy maar toch op fietsafstand van het centrum van Nijmegen met tal van faciliteiten zoals scholen, winkels, restaurants, sportverenigingen, ziekenhuizen en de Radboud universiteit.

Indeling

Begane grond/kapel

Kom binnen via de voordeur van de voormalige kapel en betreedt de woning via de zwart wit betegelde gang met versierde wandtegels, welke toegang biedt tot de voorkamer voorzien van met houtwerk beklede wanden, een schouw met prachtig houtsnijwerk en versierd met kleurrijke tegels met afbeeldingen van vogels. De ruimte is voorzien van veel daglichttoetreding door middel van de spitsboogvormige kozijnen en het hoge plafond.
Via de hal heeft u tevens toegang tot de woonkamer, het toilet en de keuken met aangrenzende bergruimte. De gang naar het toilet en de keuken zijn deels voorzien van een granito vloer. In de keuken bevinden zich tevens twee spitsboogvormige kozijnen met 15 ruits ramen.

De oostelijke linker zijgevel heeft in de topgevel een dubbel hooiluik.

Begange grond/koetshuis
De ruime woonkamer is voorzien van een eigen ingang en diverse raampartijen die voor zeer veel daglichtinval zorgen. De achterzijde van de woonkamer is voorzien van inbouwkasten welke over de gehele zijde geplaatst zijn.
Boven de inbouwkasten bevinden zich vier getoogde 4 ruits stalraampjes.
Aan de voorzijde bevindt zich een gedeelde rondboogdeur met aangrenzende ramen. Het balkenplafond en de diverse raampartijen geven de woning een authentiek karakter. Via de woonkamer heeft u toegang tot de tuin en de eerste verdieping.

1ste verdieping
U bereikt de eerste verdieping middels de trap in de woonkamer. De verdieping beschikt over drie slaapkamers, waarvan twee voorzien van wastafel. Een badkamer voorzien van douche en toilet en een ruime berging. Tevens beschikt de etage over diverse opslagmogelijkheden onder de kap.

Tuin
De rondom de woning gelegen tuin is voorzien van diverse bomen en planten. De tuin heeft snoeionderhoud nodig en dient nog aangelegd te worden.
Er is parkeergelegenheid voor 2 auto’s op eigen terrein.

Plattegrond

Shirley van der Lof MSc

Bekijk profiel

Contact

Overig aanbod