Please add sliding bar widget here...
 
Bel ons: 024 324 91 33

Westerdijk 24-25, Leimuiden

Vastgoed
€750.000
670 m² Parkeergelegenheid:

Leimuiden is gelegen in het geliefde Groene Hart op korte afstand van Amsterdam en Schiphol, maar ook op korte afstand van de Nederlandse stranden. Een zeer aantrekkelijk dorp bekend om watersport en recreatie in een bijzonder groene omgeving.
De nieuwbouw locatie is gelegen pal aan het water “de Wetering”, het vaarwater dat loopt tussen de ringvaart
van de Haarlemmermeerpolder en het prachtige Braassemermeer. Een werkelijk unieke woonlocatie met schitterend uitzicht over het water. Via de Wetering zijn alle plassen en waterwegen in Nederland bereikbaar. U vaart vanaf uw voordeur binnen ca. 20 km naar Amsterdam.

Jachtwerf van Dam en zn. is sinds 1865 gevestigd op Westerdijk 48. Omstreeks 1925 werd deze tweede vestiging op Westerdijk 24/25 aangekocht i.v.m. de overgang van scheepsbouw naar jachtwerf voor stalling en klein onderhoud.
Er is geen bedrijfsopvolging voor de jachtwerf en daarom hebben de eigenaren besloten om de werf te verkopen als woningbouwlocatie. Het betreft namelijk een prachtige locatie die zich hier uitstekend voor leent.

In mei 2021 hebben de eigenaren een principe verzoek ingediend bij de gemeente Kaag en Braassem.
Burgemeesters en wethouders hebben op 4 mei 2021 laten weten dat zij positief staan tegenover een bestemmingswijziging tot wonen onder een aantal randvoorwaarden.
De vervolgstap betreft het starten met de procedure om het bestemmingsplan voor de locatie te veranderen. U kunt als koper van een kavel daarom al in een heel vroeg stadium participeren in het tot stand brengen van het uiteindelijke plan.

De jachtwerf betreft in totaal een perceel van ca. 2900 m2. Het perceel betreft een schiereiland omringd door water, wat de ligging werkelijk uniek maakt. In het huidige schetsplan dat is voorgelegd aan de gemeente Kaag en Braassem is het perceel ingedeeld in vier kavels met daarop vier vrijstaande villa’s. U kunt als koper op een kavel zelf uw droomhuis laten ontwerpen.

De vier kavels variëren in oppervlakte van 580 m2 tot 860 m2 waarop u de mogelijkheid heeft om uw eigen villa te laten ontwerpen en bouwen. Alle kavels beschikken over een stuk eigen water voor een aanlegplaats en een zonnige tuin op het zuid westen direct aan het vaarwater. De ingetekende woningen/ bijgebouwen betreffen slechts een indicatie van de mogelijkheden.

De intentie van verkopers is om gezamenlijk met de kopers van de vier kavels het postzegelbestemmingsplan vorm te geven. U als koper krijgt daardoor voor zover mogelijk maximaal inspraak in een vroeg stadium van de planvorming.

Verkoopprijzen:
Onderstaand een overzicht van de verkoopprijzen per kavel. Genoemde prijzen zijn voor de kavels in huidige staat.
De kavels dienen nog door het kadaster ingemeten te worden. De genoemde grootte betreft een zo goed mogelijke benadering van de oppervlakte.

Kavel 1
Kavelgrootte: 670 m2
Koopsom: € 750.000,– k.k.

Kavel 2
Kavelgrootte: 592 m2
Koopsom: € 615.000,– k.k.

Kavel 3
Kavelgrootte: 582 m2
Koopsom: € 595.000,– k.k.

Kavel 4
Kavelgrootte: 860 m2 (In verhouding heeft deze kavel het grootste wateroppervlak)
Koopsom: € 650.000,– k.k.

Voor meer informatie over het plan kunt u bij ons kantoor de brochure opvragen.

Plattegrond

Shirley van der Lof MSc

Bekijk profiel

Contact

Overig aanbod