Rijksstraatweg 24 Ubbergen

Vraagprijs € 3.250.000 k.k.

Omschrijving

Deze indrukwekkende kantoorvilla is gelegen in het geliefde Ubbergen tussen de heuvelrug en de Ooijpolder. Ubbergen behoort tot de gemeente Berg en Dal en is gelegen op ca. 5 auto minuten van het stadscentrum van Nijmegen. Ook de grens met Duitsland is zeer nabij gelegen. De villa is gelegen op korte afstand van uitvalswegen zoals de A325 en de toegang tot de A15.

Het tegen de stuwwal van Ubbergen gelegen kasteelachtige “Villa Waalheuvel” is gebouwd als buitenhuis rond 1850.
Na 1916 is de villa in huidige vorm gebracht en verder uitgebreid. De villa beschikt over uitzonderlijk veel authentieke elementen en kenmerken geïnspireerd op de Franse renaissance en is derhalve aangemerkt als Rijksmonument. Momenteel is het object in gebruik als kantoor.

De villa is gebouwd op een ruim perceel. De overgang tussen het hoger en lager gelegen deel wordt gevormd door indrukwekkende neobarokke trappartijen, bordessen en terrassen.
U betreedt het parkachtige terrein van de villa middels het prachtig geornamenteerde hekwek en de smeedijzeren inrijpoort voorzien van wapenschilden.

Indeling

Begane grond:
U betreedt de villa via de imposante entree voorzien van dubbele deuren. U komt binnen in het tochtportaal dat rijkelijk voorzien is van glas in lood in de raampartijen.
De hal heeft veel bijzondere kenmerken, waaronder een prachtige houten trap, een 16de-eeuwse haardpartij, plafonds voorzien van ornamenten en sierlijsten en sierlijk houtwerk in de op de renaissance geïnspireerde vormen.
Via deze centrale hal bereikt u de verschillende vertrekken.

De kamers en suite zijn twee prachtige en sfeervolle kamers voorzien van talrijke authentieke details.
Beide kamers zijn voorzien van een visgraat houten vloer. Op de wanden, plafonds en rondom de inbouwkasten is sierlijk houtwerk aangebracht. Eén van de kamers is momenteel in gebruik als vergaderruimte.
Door de grote en hoge raampartijen beschikt de ruimte over veel daglicht toetreding. Het bijzondere beschilderde plafond geeft de ruimte een unieke uitstraling.

Op de begane grond bevinden zich tevens een ontvangstkamer met toegang tot het souterrain, garderobekamer, toiletgroepen, een extra entree, diverse opslaguimtes en een zeer ruime extra kamer welke via openslaande deuren toegang verleend tot de tuin.

1ste verdieping;
Via de royale trap in de centrale hal bereikt u de eerste verdieping.
Ook op de 1ste verdieping zijn de wanden voorzien van prachtig op de renaissance gebaseerde wand en plafond houtwerken. Het glas in lood komt in verschillende ramen ook op deze verdieping terug. Via de brede gangen bereikt u de verschillende kantoorruimtes. De sfeervolle ruime kamers zijn allen voorzien van unieke en authentieke details zoals hoge plafonds met sierlijsten, wandbetimmeringen en grote raampartijen met kruisroedes.

Meerdere kamers zijn voorzien van dubbele deuren met een balkon of Frans balkon. Vanuit alle kamers heeft u uitzicht over de prachtige omgeving. In totaal bevinden zich op deze verdieping 9 kamers (waarvan 1 kamer en suite), een toiletgroep en een keuken. De ruime kamer aan de zuidzijde van de villa verleend middels dubbele deuren toegang tot de hoger gelegen achtertuin.

2de verdieping;
De ruim opgezette 2de verdieping is bereikbaar via 3 verschillende vaste trappen op de 1ste verdieping. De 2de verdieping is eveneens voorzien van een eigen ingang aan de Ubbergse Holleweg waar ook twee parkeerplaatsen gelegen zijn. Via de 2de verdieping bereikt u ook de klokkentoren met een vaste trap. In deze torenkamer is het uurwerk van de klok zichtbaar. Daarnaast heeft u vanuit deze kamer fantastisch uitzicht over de uitgestrekte Ooijpolder.

Tuin:
Villa Waalheuvel is omringd door veel groen. Een groot gedeelte van het perceel is momenteel ingericht als parkeerterrein voor kantoorgebruik.
Via de verschillende indrukwekkende trappartijen voorzien van versieringen en prachtig beeldhouwwerk van leeuwen bereikt u het sprookjesachtige perceel gelegen op verschillende hoogtes.

Bestemming:
– kantoor

Overige kenmerken:
– Rijksmonument

Lees de volledige omschrijving

Contact

Stonevest

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 3.250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
14 mei 2024
Status
Beschikbaar
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.443 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ubbergen A 1205
Oppervlakte
2443 m²
Perceel
UBG00-A-1205
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Kaart

naar: Rijksstraatweg 24 Ubbergen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand