Westerdijk 48 Leimuiden

€ 645.000 k.k.

Omschrijving

Gelegen aan de rand van het betoverende water van het Braassemermeer en pal aan het vaarwater ” de Wetering”, bevindt zich een werkelijk bijzonder kavel dat een droom voor waterliefhebbers tot leven brengt. Deze exclusieve kavel biedt de zeldzame mogelijkheid om een luxe nieuwbouw villa te realiseren, compleet met een eigen insteekhaven en de optie om een privaat boothuis te bouwen. Een werkelijk unieke woonlocatie met schitterend uitzicht over het water. Via de Wetering zijn alle plassen en waterwegen in Nederland bereikbaar. U vaart vanaf uw voordeur binnen ca. 20 km naar Amsterdam.

Jachtwerf van Dam en zn. is sinds 1865 gevestigd op Westerdijk 48. Op deze locatie werden vier generaties lang jachten gebouwd.
Er is geen bedrijfsopvolging voor de jachtwerf en daarom hebben de eigenaren besloten om de werf te verkopen als woningbouwlocatie. Het betreft namelijk een prachtige locatie die zich hier uitstekend voor leent. De bestemmingswijziging procedure is inmiddels doorlopen en in september 2023 is bestemming van de locatie onherroepelijk gewijzigd naar de bestemming wonen ( bestemmingsplan Westerdijk 47-49).

Ontwerp en Bouwmogelijkheden
Het kavel biedt een ruime bouwzone, waardoor je alle vrijheid hebt om een villa naar eigen smaak en specificaties te ontwerpen. Denk aan royale leefruimtes, grote raampartijen die zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht, en een riante tuin die naadloos overgaat in het waterlandschap. De aanwezigheid van een eigen insteekhaven biedt niet alleen de praktische voordelen van directe toegang tot het water, maar ook een esthetische meerwaarde die het gehele woonerf een exclusieve uitstraling geeft.

Privaat Boothuis: een unieke aanvulling
Een van de meest bijzondere kenmerken van dit kavel is de mogelijkheid om een boothuis te realiseren. Dit privaat boothuis kan dienen als opslag voor je boot en watersportuitrusting, en biedt tegelijkertijd een extra ruimte die multifunctioneel ingezet kan worden. Of het nu gaat om een gezellige ruimte voor het ontvangen van gasten, een privé kantoor met inspirerend uitzicht, of een relaxte lounge om te genieten van de zonsondergang, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Leimuiden: Een Idylle aan het Water
Leimuiden staat bekend om zijn charmante dorpssfeer, prachtige natuur en uitstekende voorzieningen. Met directe toegang tot de Westeinderplassen en de Braassemermeer, is het een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. De centrale ligging zorgt bovendien voor goede verbindingen naar grote steden als Amsterdam, Leiden en Haarlem, ook de Nederlandse stranden zijn op korte afstand gelegen.

Overige informatie:
– U kunt als koper zelf uw droomhuis laten ontwerpen passend binnen de regels in het bestemmingsplan Buitengebied Oost gemeente Kaag en Braassem.
– Maximale inhoud woning en bijgebouwen totaal 750 m3
– Maximale bouwhoogte 10 m
– De uitvoering van de sloop en sloopkosten van de bestaande bebouwing komen voor rekening van koper.
– De aanwezige bodemverontreiniging dient voor het verkrijgen van een bouwvergunning gesaneerd te worden voor rekening van koper.
– Het perceel dient nog officieel door het kadaster ingemeten te worden, de perceelgrootte betreft een goede indicatie van het daadwerkelijke oppervlak.
– Kavel ca. 21 m breed en 55 m diep.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Stonevest

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 645.000 kosten koper
Aangeboden sinds
8 juni 2024
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan vaarwater, aan water, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
1.155 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Leimuiden A 1542
Oppervlakte
65 m²
Perceel
LMD02-A-1542
Perceelnaam
Leimuiden A 1541
Oppervlakte
1090 m²
Perceel
LMD02-A-1541
Bekijk alle kenmerken

Media

Bekijk meer foto's

Kaart

naar: Westerdijk 48 Leimuiden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand