Vermeerstraat 7 Nijmegen

Omschrijving

Introductie
Deze uitermate interessante belegging met tal van mogelijkheden betreft een voormalig Klooster en studiehuis, gelegen aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen. Het object heeft een gebruiksoppervlakte wonen van ca. 1.463m2 (in huidige staat) en een bruto vloeroppervlak van ca. 1.835 m2, gelegen op een zeer ruim perceel van maar liefst 2.606 m2 en heeft de gunstige Bestemming Gemengd – 1. Derhalve bestemd voor; Cultuur en ontspanning, wonen, kantoren, dienstverlening, en maatschappelijke voorzieningen

De ruimte zal vrij van huur en gebruik worden opgeleverd met dien verstande dat er drie ruimten in het pand verhuurd zijn tot en met 31 december 2022 waarna deze overeenkomst voor onbepaalde tijd wordt voortgezet met een wederzijdse opzegtermijn van 3 maanden. De maandhuur bedraagt € 1.100,– (geen BTW) de vaste vergoeding voor gas, water en elektra bedraagt €302,50 inclusief BTW.

Het object
Het voormalig klooster en studiehuis gelegen aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen is in 1927 gebouwd in opdracht van de franciscanen in Nijmegen en bood naast klooster en studiehuis ook onderkomen aan de franciscaanse professoren en studenten die aan de Katholieke Universiteit Nijmegen doceerden en studeerden. Het kreeg de naam ‘Bonaventura’, als herinnering aan de grote franciscaanse geleerde en heilige uit de beginjaren van de orde en is ontworpen door architect H.M. Zoetmulder. De schitterende bibliotheek, aanwezige kapel, verschillende glas in lood raampartijen voorzien van indrukwekkend kleurenpallet, met wandtegels betegelde trappenhuizen en gangen en uitzonderlijk grote tuin maken dit tot een zeer bijzonder en verassend object.

Het gebouw past perfect in het straatbeeld van het gezellige Nijmegen-Oost. Het voormalig klooster heeft een bruto vloeroppervlakte van ca. 1.835 m2 verdeeld over 5 bouwlagen (souterrain, begane grond, eerste etage, tweede etage en zolder) en in huidige staat verdeeld over 40 verschillende ruimtes, waarvan sommige met aangrenzende badkamer, (souterrain en zolder niet meegenomen)

Het object is gelegen op een zeer ruim perceel van 2.606 m2. De tuin bedraagt 1.771m2 en beschikt over een eigen oprit vanuit de Vermeerstraat naar de dubbele garage.

Ligging
Het voormalig klooster bevindt zich in de wijk Altrade in het stadsdeel Nijmegen-Oost. Nijmegen-Oost staat bekend om de vele horeca, de fijne sfeer en tal van andere dagelijkse voorzieningen. Het object is gelegen nabij de A325 met een directe aansluiting op de A15 en A12 en de N326 met directe aansluiting op de A71 en A50. Tevens is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed. De bus vanaf Nijmegen Centraal Station stopt op loopafstand. Het centrum van Nijmegen ligt op ca. 1,5 kilometer.

Bestemming
Het object is gelegen in bestemmingsplangebied Nijmegen-Oost. Conform dit bestemmingsplan zijn de gronden bestemd voor gemengd 1”. Derhalve bestemd voor; Cultuur en ontspanning, wonen, kantoren, dienstverlening, en maatschappelijke voorzieningen.

Het object leent zich dus uitermate geschikt als transformatieobject met diverse gebruiksmogelijkheden. Voor precieze voorwaarden zie www.ruimtelijkeplannen.nl

Overige kenmerken:
– Zonnepanelen
– Energielabel in aanvraag
– Asbestinventarisatierapport aanwezig
– Lift van kelder tot tweede etage

Kadastrale gegevens
Gemeente: Hatert
Sectie: A
Nummer: 7810
Grootte: 2.606 m2

Oppervlakten en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen ca. 1.463 m2
Overige inpandige ruimte: ca. 75 m2
Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 101 m2
Externe bergruimte: ca. 65 m2

Bruto vloeroppervlak: ca. 1.835 m2
Bruto inhoud: ca. 6.413 m3

Het object zal bij inschrijving verkocht worden. Biedingen zullen op prijs, voorgenomen gebruik, en overige voorwaarden beoordeeld worden.

Lees de volledige omschrijving

Contact

Stonevest

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Hoofdfunctie
Belegging
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.606 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hatert A 12345
Oppervlakte
2606 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HTT02-A-12345
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Kaart

naar: Vermeerstraat 7 Nijmegen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand