Begijnenstraat 20 Nijmegen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

De woning

Het betreft een zeer unieke woning gelegen aan een van de mooiste historische straten van Nijmegen. In het hart van het stadscentrum maar toch op een zeer rustige locatie met veel privacy. De Begijnenstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer en een zeer veilige omgeving voor u en kleine kinderen. De royale woning is oorspronkelijk gebouwd als Gereformeerde kerk in 1888 en nog steeds duidelijk als kerkgebouw te herkennen aan onder andere de prachtige grote vensters in de voor- en de achtergevel.
De kerk is ontworpen door de heer B. Bouman met gevels in een neorenaissancestijl. De kleine torenspits die ooit bovenop de voorgevel stond, verdween nog voor de Tweede Wereldoorlog. Aan de voorgevel heeft oorspronkelijk een orgel gehangen. De bevestigingspunten zijn nog steeds zichtbaar in de muur.

Deze bijzondere woning met een zeer fraaie uitstraling is door de jaren heen en recentelijk hoogwaardig gerenoveerd met veel aandacht voor detail en zeer goed onderhouden. De karakteristieke en authentieke elementen van de kerk zijn daarbij behouden gebleven.

Omgeving
De woning is gelegen in de historische kern van Nijmegen, nabij de Waalkade en de rivier de Waal. Het levendige stadscentrum van Nijmegen met talloze gezellige restaurants en winkels ligt op slechts enkele meters afstand van de woning. Ook het allom bekende Kronenburgerpark ligt op loopafstand. Het centraal Station Nijmegen ligt op 1 km afstand. Er is een zeer goede aansluiting naar snel en uitvalswegen. Kortom dit unieke object is gelegen op een toplocatie!

De wijk
De woning ligt in de wijk De Benedenstad met uitzicht op de Sint Stevenskerk vanaf het zeer ruime dakterras en woonkamer.
Door zijn unieke ligging bemerkt u niets van het stadsleven er is een oase van rust, geen hinder van verkeer aangezien de Begijnenstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer.
Op slechts 5 minuten loopafstand bent u bij de Waalkade of in het uitgaanscentrum de Grote Markt met alle winkelstraten aansluitend.
Parkeren is geen enkel probleem in het vergunningsgebied achter de woning op slechts 30 meter afstand is altijd plaats.

Indeling

Entree
Via de prachtige voordeur voorzien van alle authentieke elementen komt u binnen in de zeer ruime hal. De hal is voorzien van hoge inbouwkasten, een gastentoilet en imposante koningsdeuren richting de slaapvertrekken.

Woonkamer
Deze verdieping betreft een open ruimte waarin de woonkamer; het eetgedeelte en keuken in elkaar overlopen. De woonkamer is zeer ruim met zeer hoge prachtige plafonds.
De authentieke grote kerkramen in de voorgevel voorzien de ruimte van een betoverende daglichtinval.

Keuken
Vanuit de woonkamer bereikt u de ruime open keuken en het eetgedeelte.
De luxe open keuken is voorzien van een kookeiland en hoogwaardige inbouwapparatuur (2022) o.a. een Bosch combi-oven, Koel-vries combinatie French model van LG, Bosch inductie kookplaat met geïntrigeerd afzuigsysteem en een Bosch vaatwasser.
Ook de achtergevel is voorzien van de fraaie hoge kerkramen. In het plafond zijn Velux dakramen aangebracht welke elektrisch bedienbaar zijn. Deze ramen zijn tevens voorzien van regensensoren.

De woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming.

2de verdieping
Via de trap in de woonkamer bereikt u de bovenste etage.
Op deze verdieping is de master bedroom gelegen. Een ruime slaapkamer eveneens voorzien van de elektrische Velux ramen met regensensor en voorzien van elektrische verduisteringsgordijnen.
Achter het bed is een installatie aangebracht waarbij de televisie uit het zicht is en indien gewenst automatisch omhoog komt.
De slaapkamer is voorzien van een ruime en-suite badkamer met een ligbad, douche, handdoekradiator, wastafel en een aparte ruimte met een toilet en bidet.

Begane grond
Via de imposante koningsdeuren op de begane grond bereikt u de overige vertrekken en slaapvertrekken. De eerste zeer ruime slaapkamer kijkt uit op de Begijnenstraat.
Deze slaapkamer is voorzien van een vitrine in de vloer waarin bijvoorbeeld een kunstobject uitgelicht kan worden. Daarnaast zijn er nog twee ruime slaapkamers gesitueerd op de begane grond.
Aan het einde van de gang is een luxe badkamer gelegen met apart toilet. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en een brede wastafel.
Achter de badkamer is de wasruimte gelegen.

De begane grond beschikt ook over een achteruitgang.
Hierdoor is deze verdieping zeer geschikt om als aparte ruimte te gebruiken of kantoor aan huis.

Souterrain
Via de vaste trap vanaf de begane grond bereikt u het soutterain/logeergedeelte. Hier bevindt zich een ruime slaapkamer met en-suite luxe badkamer.
De badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet en wastafel. Op deze verdieping bevindt zich eveneens de oorspronkelijk kelder waar nog goed veel authentieke elementen zichtbaar zijn. Een prachtige ruimte voor bijvoorbeeld een wijnkelder.

Er is een goederentoegang vanuit de Begijnenstraat naar de kelder.

Bijzonderheden
– Gemeentelijk monument
– Alarmsysteem
– Kozijnen binnen en buiten geschilderd 2022
– Electra vernieuwd 2008
– Het object heeft de gunstige bestemming Gemengd-2 bestemd voor cultuur en ontspanning, dienstverlening, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en wonen. Het object leent zich dan ook uitstekend voor een combinatie van wonen en werken.
– Verwarming deels vloerverwarming deels radiatoren
– Parkeren vergunning a €48,00 per jaar

Lees de volledige omschrijving

Contact

Stonevest

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Herenhuis, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in centrum

Oppervlakten en inhoud

Wonen
388 m²
Overige inpandige ruimte
41 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
29 m²
Perceel
174 m²
Inhoud
1.350 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, toilet, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Alarminstallatie

Energie

Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Nijmegen C 8069
Oppervlakte
174 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
NMG00-C-8069

Buitenruimte

Tuin
Zonneterras

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Overige media

Kaart

naar: Begijnenstraat 20 Nijmegen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand